FAQ

Wanneer u van plan bent een gastoestel aan te kopen is de aanwezigheid van gas essentieel: aardgas via een gasleiding of middels een voorziening voor propaangas. Vervolgens is het belangrijk te kijken naar de afvoermogelijkheden van de rookgassen, via het dak, schoorsteen of de muur. Overigens hebt u elektriciteit nodig voor de haard (om deze met een afstandsbediening te kunnen bedienen) en denkt u ook best aan de brandveiligheid door het inwerken van de dakdoorvoer indien het dak afgewerkt wordt met EPDM.

Verder adviseren we altijd goed te kijken naar het vermogen en verbruik van het toestel. Veel consumenten kiezen vaak onbewust voor een haard met een te hoog vermogen, met als risico dat ze het toestel maar kort of alleen op lage stand kunnen laten branden. Simpelweg omdat het anders te warm wordt in de woonruimte. Zo kan u niet optimaal genieten van het mooie vlambeeld dat deze haarden te bieden hebben.
Ja, de moderne gashaarden van Fenix Fire hebben een dergelijk hoog rendement zodat ze zeker een behoorlijke warmte afgeven. Bij de keuze van gashaard is het vermogen van het toestel zelf een belangrijke factor. Veel mensen realiseren zich niet dat voor een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig is om de kamer te verwarmen. Zeker in de goed geïsoleerde woningen van tegenwoordig en gezien het toestel vaak alleen dient als bijverwarming.
Hier is helaas geen standaard antwoord voor. Dit komt doordat het verbruik afhankelijk is van zowel het vermogen van de haard als het stookgedrag. Indien u de haard continue op de hoogste stand laat branden verbruikt de haard natuurlijk meer dan wanneer u de haard ook op lage stand brandt.

Toch kunnen we met dit voorbeeld u wel een indicatie geven: in de regel kunnen we zeggen dat een haard van +/- 7 kW, bij gebruik op hoogste stand, ongeveer 1 kuub per uur verbruikt. De kosten van een avondje plezier van uw haard zijn afhankelijk van de actuele gasprijzen bij uw gasleverancier en het aantal uren dat u de haard laat branden. Uitgaande van een gasprijs van € 0,55 cent per uur en 4 uur stoken op hoogste stand, kunt u uitgaan van ongeveer € 2,- per avond.
Een gashaard heeft zoals elk verbrandingstoestel jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig. Waarom jaarlijks? Zo wordt een veilig gebruik van uw haard gegarandeerd, gaat deze langer mee, hebt u minder kans op storingen en kan u onbezorgd blijven genieten van een sfeervol haardvuur.
Het gebruik van een brandvertragende bekleding is de enige sleutel tot een veilige oplossing. In tegenstelling tot andere Europese landen is er in ons land geen echte wetgeving over het isoleren of omkasten van inbouwhaarden.
U heeft alleen een geaard stopcontact nodig voor de aansluiting van een elektrische haard. Het geniet de voorkeur als deze aansluiting zich direct achter de schouw bevindt: hierdoor zijn er geen snoeren zichtbaar.
locatie

Hier vindt u
Fenix Fire
in uw buurt

Zoek hier

 

Ongezien
warmtecomfort

Stijlvol
design

Een haard is een unieke eyecatcher in iedere woning. Het Fenix Fire gamma staat dan ook garant voor een serie stijlvolle designs, die perfect te integreren zijn in iedere woonstijl.

Geschikt voor renovatie

Spannende renovatiewerken voor de boeg? Alle Fenix Fire haarden zijn eenvoudig te integreren in ieder renovatieproject!

Milieu
vriendelijk

De nodige certificaten verzekeren u dat al onze inbouwhaarden aan alle nodige milieuvereisten voldoen. Lage emissie en een hoog rendement zijn gewaarborgd!

Efficiënte verbranding

Alle Fenix Fire haarden zijn voorzien van de meest betrouwbare systemen die een efficiënte verbranding en een hoog rendement garanderen.